29 de gener del 2014

Concurs Funny Flowers (1)

Comencem els Concurs Funny Flowers!
Empezamos el Concurso Funny Flowers!
We are going to start the Funny Flowers Competitions!


Mira aquest personatge tan divertit. I fet amb flors! Podries dir quines flors són?
Mira este divertido personaje. Está hecho de flores. Podrías decir con qué flores está hecho?
Look at this character. Is made of flowers. Could you tell us which flowers do you see?

Mercat de les Flors de Barcelona


Quin nom li posaries a aquesta preciosa ballarina?
¿Qué nombre le pondrías a esta preciosa bailarina?
How would you like to call this pretty dancer?

Rosella (Papaver sp.): Son i fantasia/sleep and fantasy


The red poppy is in every spring field. Since thousands of years they associate this flower with the death and the fertility. They have found rests of this flower inside Egyptian graves. It was thought that if someone seeded red poppies near the crops, that year would be good year.

There is a variety called opium poppy to extract opium, that has narcotic substances like morphine and codeine.

There is a mythological story about Demeter and Persephone. Demeter, goddess of the fertilized soil, is always near the cereal fields where is used to see red poppy there. The legend explains that one day, Persephone, Zeus and Demeter’s daughter was in a field taking red poppies, when de soil opened and Hades, god of the subterranean world took Persephone to marry her. Demeter didn’t know where her daughter was, started to search Persephone around the world and prohibited that the soil could produce any fruit until the girls would be found. Was at that moment when Zeus suggested that Persephone could stay three months a year with Hades and the other nine months on the earth. Is for that reason that the soil sleeps the winter months and wakes up with Persephone’s return.


The meaning: In the flower language, the meaning of this flower used to be relation with the colour. For example, if the flower is red it means pleasure, pink means oddness and the wild one means consolation.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

La rosella inunda els prats a la primavera, i encara que estiguem a l'hivern, fantasia, imaginació que no en falti.

Des de fa milers d'anys s'associa aquesta flor amb la mort i la fertilitat. S'han trobat restes en tombes egipcies i el panteó minoic inclou una deesa consagrada a aquesta flor. Abans es creia que si es plantava roselles a prop dels cultius aquell any la collita seria bona.

Hi ha una varietat que es diu adormidera que és la també anomenada "planta de l'opi" la qual conté substàncies narcòtiques com la morfina o la codeína.

La rosella deu el seu nom al mite de Demèter i Persèfone. Demèter deessa de la terra fecunda, és inseparable dels camps de cereals on floreix amb preferència la rosella. La figura de Demèter porta gairebé sempre manats d'espigues i roselles. Explica la llegenfa que, un dia., Persèfone, la filla de Zeus i de Demèter, era a un prat collint roselles. De cop, va obrir-se la terra i Hades, déu del món subterrani, va sorgir de les tenebres i es va emportar a Persèfone per fer-ne la seva esposa. Demèter, ignorant on era la seva filla, va començar a recórrer el món a la seva recerca i va prohibir que la terra produís cap mena de fruit fins que la noia fos trobada. Davant d'aquella amenaça, Zeus va interveni i va manar a Persèfone que passés cada any tres mesos amb Hades i nou mesos a la terra. Per això, la terra dorm els mesos que dura l'hivern i es desperta amb el retorn de Persèfone que porta el bon temps

Us deixo una escultura del rapte de Persèfone que és molt famosa



El significat: En el llenguatge de les flors el significat d'aquesta flor tenia molta relació amb el seu color. Per exemple, si és vermella simbolitza el plaer, la rosa significa extravagancia fantàstica i la silvestre consol